Среќа

Што е среќа во несреќа?
- Кога ќе те згази возило на брза помош.

Вицотека

 • 1. РЕТКО ЗАПОСЛЕНИ
  2. ЗАПОСЛЕНИТЕ РАБОТАТ ЗА ОНИЕ КОИ НИШТО НЕ РАБОТАТ.
  3. ИАКО РЕТКИТЕ РАБОТАТ ЗА ОНИЕ КОИ НИШТО НЕ РАБОТАТ,...

 • - Докторе спрема мојата тежина колку треба да сум висока?
  - Па некаде околу 4 метри.
  - Ете гледате дека јас сум ниска, а они...

 • Кажуе циго на доктора:
  - Докторе ја имам едно дрвено, а друго ми е метално јајце!
  - Па имаш ли ти циго деца?
  - Имам......

 • Од сите спортови најмногу ги сакам хокејот и боксот.
  - Зошто?
  - Зошто сум забар!