Карбураторот

- Драги, мислам дека карбураторот се наполни со вода.
- Знаеш ли ти воопшто каде се наоѓа карбураторот?
- Па знам драги, во автомобилот.
- А каде е автомобилот?
- Ене го во езерото.

Повеќе од Вицотека- Што има брате? Од кај си? - Од Македонија! - Е? Супер, и јас сум од Македонија. Да мавнеме по една за Македонија? И... + повеќе

Проститутката е најдобар трговец: Секогаш има роба, ја продава робата, и пак останува со истата роба?

Кога некој ќе ти фрли камен, врати му со цвеќе, но не ја заборавај саксијата.

Правам друштво на автобуска, цена по договор.