Курс

Шанкер ја прашува келнерката:
- Зошто касниш?
- Ужасно беше. Си доаѓам јас на работа кога на сред улица гледам ужасна сообраќајна несреќа. Човек лежи на тротоарот исфрлен од колата, ногата му е скршена, главата дупната, крв насекаде. Фала богу што бев на курс за прва помош.
- И што направи?
- Ја наведнав главата за да не се онесвестам!!!

Повеќе од ВицотекаЧак Норис ја преживеа смртта.

Влегува Трпе кај забар и му вели: - Колку ти е вадење? - 500 денари. - А без анестезија? - Така, 350 денари! - Добро... + повеќе

На крајот на состанокот шефот прашува: - Има ли некои прашања??? А работникот: - Имам јас шефе! Да те прашам шефе е*еш... + повеќе

Поминува Итар Пејо преку камен мост и го гледа Тарзан како се спрема на скокне во Вардар: - Немој да скокаш, долу има... + повеќе