Бубрези

Мамо, мамо зошто ми ги извадивте бубрезите?!
- Па срце мамино, баба зема голема пензија, не смееме да ја загубиме!

Повеќе од ВицотекаАдвокатите се делат на два дела: - Едните ги познаваат законите, а дргите ги познаваат судиите.

Dvije plavuše ozbiljno razgovaraju: 'E, draga, što misliš, je li bliže Mjesec ili London?' 'Jesi glupa, pa vidi li se... + повеќе

Момче се здобило со ХИВ. И доаѓа дома, и сега како... Ај на мајка му ќе каже прво. - Мамо вака и вака, јас СИДА. - Аман... + повеќе

Зборуваат две плавуши: - Оваа година Нова Година е во петок, вели првата. - Само да не биде Петок 13, одговара втората.