Алпи

Тато, тато, каде се Алпите?
Не знам сине, прашај ја мајка ти, она чистеше вчера.

Вицотека

 • Се собрале докторите од цел свет и решиле да проверат дали русокосите се навистина глупави како што ги прикажуваат во сите...

 • Оди Трпе низ улица, а Трајче на гранка. Го прашува Трпе:
  -Што правиш на гранка? Мајмуните одамна се слезени од гранка!
  Трајче:...

 • Една девојка стоела на работ на бродот за крстарење.
  Колку убава девојка со шешир – си помислил еден од гостите.
  Таа го држела...

 • Што имаат заедничко мажот и сперматозоидот?
  И обајцата имаат 1:1 000 000 да станат луѓе.