Буџет

Што е избалансиран буџет?
- Кога должиш онолку колку што си потрошил.

Вицотека

 • На судење судијата го прашува обвинетиот:
  -Ви треба ли адвокат?
  Обвинетиот:
  -Не, овојпат ќе ја зборувам вистината!

 • Единствена шанса на оженетиот човек да отвори уста.

 • Патриот - човек кој попрво би спиел со Мирка него со Џесика Алба.
  Квази патриот - човек кој и намигнува на Мирка,а тајно спие со Џесика...

 • Мујо и Хасо ловеле риби. Им снемало црви и Хасо го пратил Мујо да побара зад грмушките.
  За тоа време Хасо уловил златна рипка и таа му...