Зевање

Единствена шанса на оженетиот човек да отвори уста.

Вицотека

 • Дечко и се пушта на кичевчанка и оваа му вика:
  - Ја не зна да се бацва, не зна да се лапа, клај го!

 • Наставничката го прашува Трпе:
  - Што е една баба?
  - Еднина.
  - А повеќе баби?
  - Старски дом.

 • Настава за мажи во локалниот Центар за рекреација - уписите се во тек.
  Заради комплексноста и тежината на содржините, секој курс...

 • Трпе решил да му признае нешто на својот пријател па го викнал на гости и му вели:
  - Морам да ти признаам. Јас сум геј.
  - Живееш...