Овци

Зборуваат две плавуши по телефон и едната и вика на другата:
- Знаеш дека за да се сплете еден џемпер потребни се три овци?
- Еј, а не знаев дека овците можат да плетат.

Вицотека: 

Вицотека

 • Зошто плавуша лази кога оди во маркет?
  -Затоа што бара ниски цени.

 • Одат мајка, татко и син на пикник на Маврово.
  Се возат со колава и наеднаш на шофершајбна паѓа пенис 2 метра?
  И синов одма го...

 • Учителката го прашала мали Џокица:
  - Ако на една гранка има 10 врапчиња, а ловецот отепал едно,колку ќе останат?
  - 9 учителке!...

 • Зашто 1-ви Мај е дeн на ТРУД!?
  -Затој што после прославу се „ТРУДИШ“ да си гу погодиш куќу