Фејсбук

На нејзината смртна постела бабата му се обраќа на внукот:
"Сакам да ти оставам фарма со две големи вили, три
трактори, ергела на коњи и сите други говеда, плус 3.567.456 $."

Воодушевен внукот:
"Леле бабичке мила колку те сакам па јас незнаев дека си толку богата, а каде е таа фарма?"

Баба одговара:
"На Фејсбук!"

Вицотека

 • Млада Шкотска двојка (Мери и Џејми) си се додворува во парк:
  - Џејми, сакаш ли да ме држиш за рака?
  - Секако, како знаеше?...

 • Трпана го прашува Трпе:
  - Каква ти е оваа порака на телефон?
  - Не знам, која порака?
  - Пишува: Сакаш во петок орално да те...

 • Трпана му се дере на Трпе:
  - Сите мажи се говеда!
  - Да, драга. Апсолутно сите.
  - И ти исто така!
  - Јас сум...

 • Мене на свадба ќе ми свири групата Youtube,
  нема песна батките што не ја знаат.