Дедо

‎- Дедо искаш ле студентки?
- Еееее, таман работа, кој нече студентки!
- Ем, оти не запиша баба на факултет?

Повеќе од ВицотекаТрпе оди на светско првенство во фудбал. Седиштето му е најгоре на стадионот, ама задоволен е што воопшто нашол карта.... + повеќе

К’д доваѓаш дома у сред ноќ, жена ти те чека сс метлу у руке а ти гу прашуеш: - Чистиш или се спремаш да летиш негде?

Прашуе га учителка малога Перица: - Имаш седам јабуке и ја те замолу да ми дадеш две. Колку ќе ти останев? - Седам.

Мажи вежбаат во бодибилдинг клуб и ѕвони еден мобилен телефон. Еден од мажите се јавува и вели: - Ало. - Драги ти ли си... + повеќе