Нож

Како се вика на хрватски нож?
- Србосјек!

Вицотека: 

Вицотека

 • Дава жена оглас во новини:
  Барам маж кој ќе ме задоволи во кревет, нема да може да ме напушти, и нема да ме краде.
  Следниот ден...

 • Плавуша носи саат на поправка кај саатчија. Саатчијата ја прашува:
  - Што е проблем со саатот?
  - Не работи, изгледа батеријата е...

 • Зошто мртвачките коли немаат ротационо светло?
  Нема потреба се е готово, ништо не е итно!

 • Станала плавуша учителка и им се обраќа на децата:
  - Деца во петок ќе имате ненајавен тест?