Поклон

Во еден бар седат заедно еден богат и еден сиромав.
Сиромавиот го прашува богатиот:
- Што и купи на жена ти за роденден?
- Мерцедес и 24 - каратен дијамантски прстен - одговара богатиот.
- Зошто си и купил две работи?!
- Па, ако не и се свиѓа прстенот, ќе се качи во мерцедесот и ќе оди да го врати.
Кратко време потоа ништо не зборуваат. Потоа богатиот прашува:
-А ти што и купи на жена ти?
- Јас и купив фикус, влечки и вибратор.
Богатиот се збунува малку, незгодно му е, но сепак прашува:
- Зошто си и купил три работи?
- Па ако не и се допаѓа фикусот може да си ги облече влечките и да оди да се е*е!

Вицотека: 

Вицотека

 • Трпана го прашува Трпе:
  - Драги, ми веруваш, нели?
  - Да душо, се разбира дека ти верувам.
  - Знаеш дека никогаш не би те...

 • Отишол Цветко на пазар и прашува?
  -Колку се јаболкиве?
  Колку повеќе земеш толку поефтино.
  -Епа пуни додека не станат...

 • На интервју за полицајци, комисијата прашува еден од кандидатите:
  - Колку се два и два?
  - Дваесет и два.
  - Молам?! Колку се...

 • Зад седум мориња, седум езера, седум реки, седум планини, седум ридови, седум долини, седум извори живеел еден змеј.
  Едно сабајле...