Закана

Малиот Трпе го однеле на опера малку културно да го воздигнат.
- Мамо, зошто оној мавта со стапот?
- Сине тој е диригент.
- А зошто и се заканува со стапот на дебелана тетка?
- Ма не и се заканува...
- А зошто тогаш она вреска?

Вицотека

  • - Тато, кажи ми, како јас сум роден?
    - Па сине, знаев дека ќе дојде денов кога ќе се прашаш.
    - Еве како. тато и мама еден чет...

  • Како се вика свекрва на јапонски?
    - По Кучи Ми Фучи

  • Oтишол министерот во контрола во болницата во Охрид (моментно е преселена во Струга). Влегува во болничка соба, гледа чисто, пријатна...

  • Се појавил Господ и им рекол на мажите да се постројат во две колони, во првата колона да застанат сите мажи кои се главни во бракот и кои се...