Кањон

Šeta Crnogorac sa devojkom i prođu pored kanjona, a on kaže:
- Jedna se lepotica bacila ovde zbog mene!
- Iz depresije?
- Ma jok, iz Nikšića!

Повеќе од ВицотекаТаткото го прашува малиот Трпе: - Ова ли е твоето школо? - Да, тато. - Ееее, и јас одев во истото школо пред 20 години... + повеќе

Ако сакате истрел во празно, пукајте во главата.

Razvodi se bračni par i pred sucem raspravljaju o skrbništvu nad djetetom. - Dijete je raslo u meni! Ja sam ga rodila... + повеќе

Во бон тон школо и добро однесување седат група млади и слушаат предавање. Младата професорка поставува прашање: -Перо... + повеќе