Што е среќа во несреќа?

Што е среќа во несреќа?
- Кога жена ти ќе ти признае дека имаш најголем во цела зграда!

Вицотека

 • Пред операција, пациентот се тресе од страв.
  -Што ти е бре, човек? - прашува хирургот.
  -Докторе, ова ми е прва операција.
  -...

 • Се среќаваат после долго време двајца школски другари.
  - Знаеш имам три деца.
  - Браво, како се викаат?
  - Најстарата е Роза...

 • Го прашале зајакот: Која е твоја најголема желба?
  Да научам да играм шах?
  Зашто токму шах?
  Да можам да го изедам ловецот!

 • Мажот во години, наутро се бричи се намирисува со колонска вода и и вели жената:
  - Жено! Кога вака после бричење ќе се намирисам се...