Ловец

Го прашале зајакот: Која е твоја најголема желба?
Да научам да играм шах?
Зашто токму шах?
Да можам да го изедам ловецот!

Вицотека: 

Вицотека

 • Која е разликата помеѓу дете и торта?
  - Тортата се прави со пет јајца, а детето со две.

 • Mata i Stipa idu iz birtije dobro nalokani...
  Mata je malo pretjero pa povrati... po košulji...
  kaže; jooj ubit će me žena kad...

 • Касиерката во кино:
  - Добро човеку, зошто по трет пат купувате билет?
  - Па, што да правам, таму на вратата стои еден идиот и...

 • Цветко го прашува Трпе:
  - Како ти успеа да ги оставиш цигарите?
  - Решив да пушам само после секс.
  - И?
  - Еве помина...