Црниот

Мујо имал два коња но имал голем проблем, никако не можел да ги разликува. И затоа решил да оди кај Хасо кој го сметале за најпаметен.
Отишол кај него и му ја раскажал приказната дека не може никако да ги разликува коњите.
После два часа размислување Хасо му вели на Мујо:
- Абе нели гледаш дека овој црниот е за малку повисок од овој белиот?

Вицотека

 • Полицаец запира кола и оп, чудо!
  Колата ја вози еден змеј.
  Полицаецот исплашено прашува:
  - Ајде дувни...
  Змејот:...

 • Четириесетина = 49
  Авантуристички дух = Спиела со сите
  Атлетски градена = Нема гради
  Просечен изглед = Грда
  Убава =...

 • Барав жена преку оглас, се јавија стотици со молба
  Земете ја мојата!!!

 • Мајката ја советува ќерката:
  - Ќерко немој да дозволиш уште првата вечер да ти се качи, зошто мама ќе плаче!!!
  Кога се вратила...