Гас маска

Обединетите нации распишале конкурс за најпоучна слика. Нацртал Трпе гол човек со гас-маска кој во едната рака држел кондом а во другата каранфил. Ја добил првата награда, го повикале во Њујорк и наградата лично му ја дал Бан-Ки Мун. Одржал говор во кој ја објаснил сликата:
- Еве почитувани колеги Трпе ја нацртал оваа слика која има симболика. Голиот човек ја симболизира сиромаштијата во светот а неговата гас-маска ја симболизира загаденоста на околината. Кондомот ја укажува опасноста од заразни болести а каранфилот укажува на тоа дека се уште постои надеж за среќна иднина.
На тоа земал збор Трпе:
- Почитувани! Сликава значи дека да имаш секс со кондом е исто како да мирисаш каранфил со гас-маска!

Вицотека

 • Љубов моја!!!
  Ако спиеш, прати ми ги твоите соништа,
  Ако се смееш, прати ми го твојот осмех,
  Ако плачеш, прати ми ги твоите...

 • - Зошто не пали „Москвич“ во Сибир?
  - Замрзнал возачот.

 • Се враќа маж дома целиот напален и и вели на жената:
  - Жено запален сум, ајде да се е*еме.
  Почнале но жена му мртва ладна не...

 • Не можеме веќе да живееме од пензијата на дедо!!!
  Ќе мораме да го вработиме.