Млеко

Се возел Петре во прва класа авион и му доаѓа згодна стјуардеса со големи гради и го прашува:
- Сакате чај или млеко?
А тој и одговара:
- А во која е млекото?

Повеќе од ВицотекаПрават муабет Мујо и Хасо за сида. Хасо го прашува Мујо како се справува со опасноста сида, а овој му одговара: Јас... + повеќе

Што е сличност помеѓу секс и кречење стан? - И во едниот и во другиот случај некој треба да гледа во таван.

Еден орел, седи на врв на една огромна карпа и пуши трава. Седи така и си вели сам на себе „кој цар сум јас еј...“... + повеќе

Еден ден, во прелетување низ шумата гавранот видел парче леб. Вешто го зел и почнал да си размислува: - Не смеам да си... + повеќе