Спортски дисциплини

Спортски дисциплини во Македонија:
- Да се ​​подигне кредит,
- Прескокнување на рати,
- Пливање во долгови,
- Трчање по жиранти.

Вицотека

 • Што е Грев, а што Греота?
  - Грев е да га ставиш у пи*ку, а Греота е да га извадиш!!

 • Влегува човек во кафич и му вели на шанкерот:
  - Дај ми две дупли вотки.
  - Ти изгледа си имал многу тежок ден, а?
  - Абе...

 • Kako se zove vrtic za gej decu?
  TRTIČ.

 • Пилотот на патниците:
  - Кога ќе излегувате од авионот, ве молиме земете си се што ви припаѓа.
  Ако нешто ви остане, тоа ќе биде...