Мама

Се буди Трпана среде ноќ цела исплашена и испотена и го буди Трпе, велејќи му:
- Леле, нешто лошо сонував и целата се исплашив... Знаеш, порано кога бев мала, кога ќе имав кошмар, одев кај мајка ми и таа ме гушкаше и смируваше...
А Трпе и вели:
- Ти стварно не си нормална! Сега во 3 ипол сабајле да те возам до кај мајка ти?

Повеќе од ВицотекаКромид плата: ја гледаш, и почнуваш да плачеш. Кучка плата: не ти помага во ништо, од нејзе само страдаш, a не можеш да... + повеќе

Како компјутерџија поправа автомобил? - Излага од него и повторно влегува!!!

Камила може да работи 7 д'на и да не пие ништо. - Кумановац може да пие 7 д'на и да не работи ништо.

Што е недоразбирање? - Кога ќе ја викнеш комшивката на кафе, а таа само ќе го испие кафето и ќе си замине!