Глушец

Влегува плавуша во продавница за компјутери и вели:
- Треба ми генијален глушец шофер за микромеки прозорци.
Продавачот стои збунет неколку секунди и се сети:
- А да! Ви треба "Genius" mouse driver for Microsoft Windows!

Повеќе од ВицотекаРазговараат две пријателки: - Откако му побарав развод на мажот ми, не престанува да пие. Загрижена сум! - Нема за што... + повеќе

 Господи, имам проблем! - Што е Ева? - Многу сум ти благодарна за сите добра кои ми ги направи, но сепак не сум среќна... + повеќе

Прават муабет Мујо и Хасо за сида. Хасо го прашува Мујо како се справува со опасноста сида, а овој му одговара: Јас... + повеќе

Точно е дека алкохолот ни го крати животот, но со него гледаме двојно повеќе!