Гатанка

Полицаец го прашува својот колега:
- Ај да те видам колку си паметен, дали знаеш што е тоа:
По вода плива, бранови не прави, по шума оди, лисја не дига.
- Што е тоа?
А овој, како од пушка, му одговара:
- Гатанка!

Вицотека

 • - "Дали би спиела со мене, на пример, за 100.000 долари?
  - Па да знаеш, кога ќе размислам, може.
  - А за 5 долари?
  - Срам да...

 • Двајца студенти полагаат испит. Влегол првиот и еве ги прашањата:
  1) Кога почнало илинденското востание?
  - 1903!
  2) Кој ја...

 • Доаѓа мујо дома и ја прашува Фата:
  Мујо:
  - Фато кај се децата?
  Фата:
  - На англиски.
  Мујо:
  - ОК, where are...

 • Попален маж излегува од купатилото со чаша вода и 4 аспирина за жена си:
  - Еве душо, ова е за тебе.
  - Зошто, па не ме боли...