Влада

Оставил некој човек точак пред влада доаѓа цајкан и го прашува дали знае што е оваа зграда.
Чоеков му вика дека не знае.
Цајканов му кажува дека е влада.
Тогаш чоеков вика:
- Леле момче фала што ми кажа да го заклучам да не ми го украдат точакот.

Вицотека

 • Директор на фирма вработува нова секретарка. Уште првиот ден и ги диктира правилата:
  - Кога ќе речам Сакам кафе, значи сакам кафе....

 • Како плавуша печати?
  - Го става мониторот на фотокопир.

 • Еден Македонец отишол на лекар со болки во градите. Му направил докторот рентген и рекол:
  - Имате лебарка во белите дробови.
  -...

 • - Тато, раскажи ми приказна за добра ноќ!
  - Слушај, сине.
  - Во едно демократско царство си живееше еден пратеник.
  - Тој...