Баничка

Mаж поминува ноќе низ гробници и јаде баничка.
Одеднаш од темното се појавува рака:
- ДАЈ!!!
- Шшшштттттооооооо, баничката ли?
- Не. Хартијата!

Вицотека

 • Кога некој ќе ти ја земе жената, не постои подобра одмазда да му дозволиш да ја зачува.

 • На клупа во парк разговараат двајца стари пензионери
  Госпоѓата го прашува господинот: Колку години имате?
  Тој: 95.
  Таа: Не...

 • Се шетаат двајца полицајци и здогледуваат поп. Го земале во раце, го качиле на некоја кула и го фрлиле.
  Попот паднал и починал на лице...

 • Човек си работел низ дворот на својата куќа кога атрактивната сосетка, инаку русокоса, излегла од дома.
  Отишла до поштенското сандаче,...