Цвеќиња

Влегов во кујната а заборавив зошто. Додека мислев го отворив фрижидерот, каснав парче салама, потоа сиренце, потоа пак салама, потоа чоколатце и сок од портокал. Потоа се сетив дека сум на диета и дека влегов во кујната за да ги полеам цвеќињата!

Повеќе од ВицотекаГрујо отвара нов пензионерски дом, а насобраните пензионери скандираат: - Фала ти за среќното детство! - Фала ти за... + повеќе

- Американецот работи ако го платат добро, ако не, ништо. - Македонецот работи, ако го платат, добро, ако не, ништо.

Новопечен морнар е на своето прво морско патување кое претставувало и крстарење. Но, нешто очигледно не му е јасно па... + повеќе

Одат Трпе и Трале на бензинска пумпа у Германија. Дизел? Бензин? ги прашува работникот. Васер (вода) - вели Трпе... + повеќе