Капа

Изгубил полицаец капа, дете ја нашло и го прашало:
- Чичко, чичко, ваша ли е капава?
- Ма не, јас мојата ја изгубив.

Вицотека

  • Чак Норис кога прави склекови ја бутка земјата надолу.

  • Што би се случило кога на сељаците би им светеле очите?
    - Скопје од авион би изгледало како Лас Вегас!

  • Еден орел, седи на врв на една огромна карпа и пуши трава.
    Седи така и си вели сам на себе „кој цар сум јас еј...“
    Повлекува уште...

  • Брачен пар сака да купи замок. При разгледување на еден, го прашуваат сопственикот: Да нема случајно...