Љубомора

Врв на љубомора!
Дечко: Кај си?
Девојка: Дома.
Дечко: Ај уклучи го усисивачот да чујам!

Вицотека

 • Внукот го гледа дедото како седи без гаќи на клупата и го прашува:
  - Дедо зошто седиш без гаќи на клупата?
  - Не прашувај, ова е...

 • Си биле две курви и едната и вика на другата:
  - Маче како на работа?
  - Еј ќути, од работа не можам да прднам.

 • МАШКИ РЕЧНИК – што всушност мислат жените:

  Да = Не
  Не = Да
  Можеби = Не
  Жал ми е = Тебе ќе ти биде жал
  Ние...

 • Ја прашале плавуша како се вика стручњак за вулкани, а таа одговорила:
  - Вулканизер!