Каде растат бананите

На час се расправаат двајца ученици и доаѓа наставникот и им вели:
- Добро, што е ова цел час разговарате?
Едниот му вели:
- Па наставнику јас му велам дека бананите растат под земја а тој тврди дека растат на грмушка!
Наставникот
- Слушајте ваму ни едниот ни другиот не сте во право, бананите растат на дрво.
Ученикот:
- Па ти реков другар дека треба да прашаме некој мајмун, тој знае не ние!!!

Вицотека

 • Како компјутерџија поправа автомобил?
  - Излага од него и повторно влегува!!!

 • Си биле тројца мажи и зборувале за тоа чија жена има поголем задник:
  - Мојава, кога ќе седне на шоља, не може да ја видиш шољата....

 • Го прашува учителката Трпе:
  - Кажи ми Трпе, една случајност.
  Трпе:
  - Моите мама и тато се венчаа во...
 • Зауставља полицајац кола, а унутра напушен наркоман.
  - Добро вечер, исправе молим, - вика сообраќајац.
  Ма дај не ме зезај,...