Тепачка

Македонска тепачка:
- Што е бе?
- Што сакаш бе?
- Ела бе ваму качи се!
- Ела бе ти симни се!
- Леле ако ти се качам..
- Мајмун, само ако ти се симнам!

Вицотека

 • К'д се врати у Македонију,
  сфати дека носталгија беше подобра опција .

 • Иде млад дечко во црква да се покае и вели:
  Се оженив.
  Свештеникот зачудено му одговата:
  Па сине тоа не е грев!
  ...

 • Проаѓа Трпе покрај Трпана со овца под мишка и мрмори:
  Гледаш ли што све јас треба да е*ам додека тебе те боли глава!
  Трпана:...

 • Нашле црнец во пустина, мртов со 14 прострелни рани во телото.
  На тоа шерифот:
  Ова е најлошиот случај на самоубиство досега што...