Хулахоп

Што е депресија?
- Да си купиш хулахоп, и да ти биде точен!

Вицотека

 • Дете ја прашува мајката:
  - Мамо како настанале луѓето?
  - Од мајмуни сине!
  После тоа детето оди кај татко си:
  - Тато...

 • Зошто плавуша става шампон во супата?
  - Бидејќи на него пишува дека е свеж лимон.

 • Што е сличноста на полицаец и куче?
  - И двајцата изгледаат како да те разбираат!

 • Мало пиленце ја прашува мајката кокошка:
  - Мамо, мене штркот ли ме донесе?
  - Да, само не кажувај му на татко ти!