Шампон

Плавуша вика од бањата:
- Мили дај ми шампон!
- До кадата има полно шампони!
- Да, но на нив пишува “за сува коса”, а мојата веќе ја намокрив...

Вицотека

 • Разговараат маж и жена и мажот и вика на жената:
  - Срце сакаш кафе?
  - Да .... (радосно)
  - Епа секако ќе вариш .... стави...

 • Разговараат двајца полицајци и едниот видно разочаран му вика на другиот:
  - Дознав дека жана ми е педер!
  - А бе што тропаш...

 • У школу
  Што е супротно од смејање?
  Па професорке е*ање
  Како бе е*ање срам да ти е!
  Па такој професорке: ,
  ...

 • Κаκо се виκа маж што се женел 5 пати?
  - Господар на прстените.