Интерфон

Дечкото на ќерката на Мујо ја испраќал до нејзината зграда, и застанале пред врата за уште малку да бидат заедно. И како што стоеле така дечкото се потпрел на ѕидот од зградата и, и рекол на девојката:
- Ајде малку испуши ми го, жити се?
- Што ти е бе на тебе дали си нормален, може да наиде некој - рекла девојката.
- Ма брзо ќе биде. Знам дека и ти сакаш малку да го попушиш!
- Да сакам. Ама ќе наиде некој од комшиите ќе не види па ќе каже на тато. Ќе биде брука!
- Лелее!! Ајде жити се, набрзинка, за секунда - повторно дечкото.
- Немој ти кажав дека не сакам сега- не се давала девојката.
Во тој момент од прозор на зградата излегла помладата ќерка на Мујо, цела разбушавена, во спаваќа и вика:
- Тато рече, или ти да му го испушиш, или јас да му го испушам, или мама да дојде да му го испуши, само нека ја тргне раката од интерфонот.

Вицотека

 • Кажуе циго на доктора:
  - Докторе ја имам едно дрвено, а друго ми е метално јајце!
  - Па имаш ли ти циго деца?
  - Имам......

 • За оние кои сакаат набрзинка да се омажат, а не го познаваат доволно карактерот на својот избраник, однесето го на тавче...
 • По летниот распуст наставничката ги прашувала децата како си поминале и рекла:
  - Ајде прво ти Ѓорѓи!
  - Прво, јас не сум Ѓорѓи...

 • Вози такси жена и наеднаш кочи нагло а жената:
  - Ве молам пазете малце па јас имам 8 деца?
  - Вие имате 8 деца , а мене ми викате...