Штрк

Мало пиленце ја прашува мајката кокошка:
- Мамо, мене штркот ли ме донесе?
- Да, само не кажувај му на татко ти!

Вицотека

 • На интервју за работа:
  - Колкава плата очекувате?
  - Паа, околу 1,000 евра.
  - Ќе ви дадеме 3,000 евра плата, секретарка,...

 • Мујо го прашува Хасо:
  - Што е подобро, да си глупав или да си келав?
  - Да си глупав!
  - E зошто глупав?
  - Па затоа што...

 • Се возат четворица другари во кола. Застануваат и им се мести една проститутка.
  Дечкото од совозачко седиште прашува: Колку бараш...

 • Зоки ја прашува учителката:
  - Госпоѓо, може ли децата да имаат деца?
  Учителката одговара:
  - Зоки, тоа е невозможно!
  ...