Исус

Еден млад католички свештеник имал толку многу трема што за време на својата прва миса не можел да прозбори ниту еден збор па се обратил кај бискупот да му даде совет. Овој му кажал следен пат да испие една чаша вода со неколку капки вотка и одма ќе се почуствува послободно. После тоа, свештеникот се чуствувал толку добро што веќе ништо не можело да го вознемири. Меѓутоа, по враќањето од мисата наишол на следново од бискупот:
" Почитуван свештенику, следен пат да ставите неколку капки вотка во една чаша вода а не обратно. Освен тоа, еве уште неколку совети за некои испади да не се повторат:
1. Не е потребно да ставате парчиња лимун на ивицата од пехарот.
2. Не се потпирајте повеќе на статуата на блажената девица Марија, не ја гушкајте и не ја љубете.
3. Постојат 10 заповеди а не 12, 12 апостоли а не 7. И ниеден од нив не бил џуџе.
4. Исус и неговите ученици не ги викајте "И.Х. и компанија".
5. Давид го победил Голијат со прачка и камен, не го измлатил и му го растурил мозокот.
6. Јуда не го викаме курвин син.
7. Папата не морате да го викате El Padrino.
8. Бин Ладен нема никаква врска со смрта на Исус.
9. Нафората не е закуска за со вино него за верници.
10. Грешниците одат во пеколот а не у пичку матер.
11. Тој во аголот, кој го нарековте педер, контраш и транвестит во сукња, бев јас.

Вицотека

 • Во продавница
  - Има леб?
  - Нема.
  Утредента
  - Има леб?
  - Има, вчерашен.
  - ?!?!?!?!

 • Мујо го прашува Хасо:
  - Хасо, сакаш ли еден ден да станеш позната ѕвезда?
  - Еј остави Мујо, кој ќе свети цела ноќ.

 • Разговараат маж и жена и мажот и вика на жената:
  - Срце сакаш кафе?
  - Да .... (радосно)
  - Епа секако ќе вариш .... стави...

 • Трпе и Мујо тапа пијани се враќаат од кафана и се фалат еден на друг:
  Трпе:
  - Море брат што убава девојка сум фатил кај камениот...