Риби

Лавот забранил да се пуши трева во џунглата. Сите го почитувале тоа освен зајко кој секој ден пушел. Еден ден го затекнал лавот и му се развикал:
- Зајко!!! Што правиш? Нели реков да не се пуши во џунглава!
- Е добро еднаш и ти пак еее….
Вториот ден пак го затекнал:
- Абе зајко што реков јас?
- Абе пак ти… е не пушам повеќе, готово…
Третиот ден го нашол во реката пак со џоинтот в уста:
- Море зајко, абе пак пушиш?
- Аааааа, не, за нас рибите тоа не важи!

Вицотека:

Повеќе од ВицотекаТрпе и Трпана се враќаат дома од кафана, ама одлучуваат да одат по пократкиот пат, преку гробишта. Само што влегле на... + повеќе

Разговараат малиот Трпе и Трпе: - Тато, тато можат ли црните маслинки да одат? - Не сине, не одат. - Епа тато тогаш сум... + повеќе

Во школо учителката го прашува Ѓоко да наброи неколку славни личности: - Па учителке, Роналдињо, Бекам, Анри... - А ти... + повеќе

Што е избалансиран буџет? - Кога должиш онолку колку што си потрошил.