Панталони

Отишол човек на кројач да му сошијат панталони, а кројачот ги завршил дури после шест месеци.
- На господ му требаа шест дена за да го направи светот, а на вас шест месеци за едни панталони - се пожалил муштеријата.
- Е да, ама глеј го светот, а глеј ги панталониве! - одговорил кројачот.

Вицотека:

Повеќе од ВицотекаТрпе видно нервозен влага во кафана со пушка и се дере: - Кој спиел со жена ми!? А од страна некој му дофрлил: - Ма... + повеќе

Отишја Кумановац куде доктора и жали се: - Докторе немам апетит. - Како бе немаш апетит – чуди се доктор. - Па изеја си... + повеќе

После луда ноќ, дечкото ја прашува девојката: - Ајде сега искрено кажи ми колку си имала пред мене? Девојката налутена... + повеќе

Мујо и Хасо фаќаат риби: - Мујо, кога би фатил златна рипка која може да ти исполни една желба, што би посакал? - Да... + повеќе