Капини

Си имало една река. На едната страна била мечката што јадела капини, а на другата зајакот.
- Еј, мецо, дојди да видиш нешто што го гледам јас! – вели зајакот.
- Не можам, зајко, јадам!
- Ма, дојди, кога ти велам! Ќе се изненадиш! – вели зајакот.
- Не доаѓам.
Но, зајакот замарал така и мечката сепак решила да отиде до зајакот. Влегла во водата и замалку не се удавила. Кога истоштена дошла кај зајакот, тој рекол:
- Ај, мецо, глеј колку капини има од таа страна на реката!

Повеќе од ВицотекаГрк во Гевгелија седи во кафич, до него седнуваат три згодни женски. Гркот почиња да се удвара: - Ти од каде си? - Од... + повеќе

Поминува патнички брод покрај некој напуштен остров на Тихиот Океан и сите на палубата забележуваат некој човек со... + повеќе

Разговараат двајца индијанци. Првиот: - Многу чудни имиња имаат ова бледоликиве, Џон, Џек, Бил ... Вториот: - Во право... + повеќе

Млад дечко му пратил во Хаг тегла со говна на политичарот со порака: Еве ти издаицо, најади се. По неколку дена стига... + повеќе