Венчаница

Синот ја прашува мајка си:
- Мамо, зошто венчаниците се бели?
Мајката одговора:
- Венчаницата покажува на пријателите и
роднините дека невестата е чиста.
Синот за секој случај го прашува истото прашање и татка си:
- Тато, зошто се венчаниците се бели?
Тато одговара:
- Па сине поради тоа што сите куќни апарати дома се бели!

Вицотека

 • Види сега…
  Знаеш дека пивото содржи витамин Б.
  Знам.
  Е сега, ако испиеш едно пиво, тоа е…
  Витамин Б1.
  Точно....
 • Наврнало снег до колена во Сараево, а Хасо на радио слуша вести:
  -Се молат граѓаните да ги паркираат своите автомобили на страните од...

 • Мало албанче го прашало татко му каква држава била СФРЈ по уредување. Стариов за да му објасни на детево му дал пример:
  - Сине таа...

 • Љубов моја!!!
  Ако спиеш, прати ми ги твоите соништа,
  Ако се смееш, прати ми го твојот осмех,
  Ако плачеш, прати ми ги твоите...