Google

Google е толку интелигентен што веќе ништо не можеш да сокриеш од него.
Вчера, на пример, пишувам: Барам работа во Македонија за 1500 евра плата.
Google ми враќа:
Did you mean: 130 евра?

Вицотека

 • - Како плавуша скршила нога чистејќи лисја со гребло?
  - Паднала од дрвото.

 • Некој црнец од некое афричко племе доаѓа со жена му и неговото новородено дете кај доктор Џоунс и му вика:
  -...
 • Како се вика на хрватски нож?
  - Србосјек!

 • Влегува цајкан во слаткарница и прашува:
  - Какви колачиња имате?
  Продавачката вели:
  - Имаме разни форми и големини:
  ...