Љубовна приказна

Иако во почетокот се чувствуваа непријатно поради фактот што мораа да делат иста кабина, и двајцата брзо заспаа, бидејќи беа преморени.
Човек спиеше на горниот кревет, жена на долниот.
Околу 1:00 часот по полноќ, човекот се наведнува надолу и внимателно ја буди жена, обратувајќи и се со зборовите:
- Госпоѓо, простете што ве вознемирувам, но дали би биле така љубезни и да ми додадете кеберто од орманчето до вас? Многу ми е ладно '.
- Јас имам подобро идеа, Ајде само за ноќеска... да се преправиме дека сме во брак?
- Еј! .. Па тоа е одлична идеја!
- Дообро... Море стани и земи го ебаното ќебе сам.
По кратка тишина, тој прдна.

Kraj.

Вицотека: 

Вицотека

 • Влав му вика на синот:
  Сине, оди до комшиите и побарај чекан.
  Синот се враќа:
  Не даваат тато!!
  Таткото вика:
  ...

 • - Жена ми свири на клавир, постариот син на труба, а помладиот на кларинет.
  - А ти?!
  - Јас седам и све трпам ?!?

 • Пијан битолчанец се враќа дома и жената го чека:
  - Знајш колку е сато?
  - Дванајсе без пет.
  - Седум сабајле е, матуф!...

 • Трпана оди на ветеринар, но докторот и вели:
  - Госпоѓо, грешка сте, јас сум ветеринар, лекувам животни, Вие треба да одите во државна...