Лавор

Прави Фата велико спремање, чисти кућу. У једном тренутку узме лавор пун воде, и проспе га кроз прозор. Одједном се одоздо чује:
- Аааааааааа....
Пита је Мујо:
- Фато, јеси чула ово....
- Јесам... јеботе... да није био неко у лавору...

Вицотека:

Повеќе од ВицотекаОди жена на контрола кај докторот откако овој и препишал машки хормон тестостерон, па му се жали во врска со некои од... + повеќе

Трпе дава оглас: Ја повикувам мојата жена Трпана да се врати, како би го работеле она што не го работевме, бидејќи да... + повеќе

Оди пензионер во продавница да купи батаци и продавачот му вика: - Сакаш француски или словенски? А пензионеров му... + повеќе

Паднал Цветко со авион на остров со домордци и немал шо да прави па решил дневник да води и пишувал: - Прв ден: убав... + повеќе