Супа

Жената му вели на мажот:
- На еден питач му дадов цела чинија супа и сто денари!
- И тој ја изеде супата?
- Да!
- Е, тогаш ги заслужил и тие сто денари !!!

Вицотека

 • 08:00 Почеток на работниот ден.
  08:30 Пристигнување на работно место.
  08:45 Пауза за кафе.
  10:00 Проверка на e-mail
  ...

 • Влегува човек со куче во кафич, седнува на шанк и порачува две чаши виски. Му ги дава шанкерот чашите и овие двајцата ги испиваат. Некоја...

 • Се сретнале зебра и магаре.
  Зебрата го прашува магарето:
  – Што животно си ти?
  А магарето:
  – Соблечи ги пижамите, па...

 • Во лифт заглавиле еден дечко и една малку грда девојка.
  Девојката го предупредува:
  - Ако пробаш нешто ќе почнам да врискам!...