Дедо

Си доаѓа дедо дома и гледа како некоја згодна девојка му го пребарува станот.
- Леле, дедо те молам не викај полиција, еве прави ми што сакаш, само немој да викаш полиција.
Дедово среќен ја легнува, и пробува еднаш, два пати, три пати и на крајот вика:
- Море дете дај јас да си викнам полиција!

Вицотека: 

Вицотека

 • Зошто плавуша не сака да го дои своето бебе?
  - Затоа што многу ја боли кога го подгрева млекото!

 • Оглас во весник:
  Кој ќе ми најде жена со мираз од 100.000 евра, ќе му дадам 50.000 евра. И плус ќе му ја подарам и жената.

 • Мујо му се фали на Хасо:
  - Сношти се шетав по пругата и видов прекрасна девојка заврзана на пругата. Кога ја ослободив, водев љубов со...

 • Трпе оди кај својот пријател Миле и му вели:
  - Јас решив повеќе да не ги посетувам обложувалниците, веќе нема да се обложувам.
  -...