Туборг

Зошто циган не пие више пиво?
- За да не добие Туборг на мозок.

Вицотека

 • Си биле две ѓупки и ваделе моркови и вади едната 30см морков и другата му вели:
  - Ко на маж ми е!
  - Толкав му е?
  - Не бе...

 • Трпе го прашува Трале:
  - Што е подобро да си глупав или да си ќелав ?
  - Да си глупав.
  - Е зошто па глупав?
  - Па не се...

 • Оди црнец низ пустина и умира од жед. Оди така и налетал на некоја лампа ја допрел лампата а од нејзе излегол дух.
  Духот:
  ...

 • Плавуша се јавува на интернет провајдер подршката:
  - Не можам да влезам во интернет...
  - Сигурна ли сте дека ја внесовте...