Бричење

Мажот во години, наутро се бричи се намирисува со колонска вода и и вели жената:
- Жено! Кога вака после бричење ќе се намирисам се чувствувам 10 години помлад.
- Зошто мажу не се бричиш навечер?

Вицотека

 • Матичарот: Дали младоженецот доброволно прифаќа да го промени својот љубовен статус од Single во Married?
  Mладоженецот: Да
  ...

 • Јас би бил најсреќен кога сите би пешачеле по 10км дневно.
  Што сте вие, лекар? -Не јас сум чевлар.
 • - Ало здраво, Белчо дома ли е?
  - Не е, отиде куде Црвенио.
  - А кој га тражи ?
  - Жути !!!

 • Зошто плавуша ја носи тренерката на глава?
  - Затоа што на неа пишува капа (Карра)!