Бољи

Отишол албанец во Белград во болница, по некое време го примил докторот:
- Шта ти је? - го прашал,
а албанецот: - Бољи, бољи!!!
- Ма нема бољи бре, ја сам најбољи! - рекол докторот.

Вицотека

 • Некоја жена го буди мажот ноќеска во 3 саатот и му вика:
  Абе пијаницо вчера во фрижидерот оставив 3 шишиња ракија зошто сега има само 1...

 • Зашто господ ја создал жената?
  Затоа што кога го создал мажот рекол:
  Упс! Каква грешка!
  Одма ја поправил грешката и ја...

 • Прашуе га учителка малога Перица:
  - Имаш седам јабуке и ја те замолу да ми дадеш две. Колку ќе ти останев?
  - Седам.

 • Полицаец го прашува својот колега:
  - Ај да те видам колку си паметен, дали знаеш што е тоа: по вода плива, бранови не прави, по шума...