Бона

Mujo, sav razdragan, kupio veliki buket cvijeća, zazvoni Fati na vrata.
Ona otvori vrata, vidi cvijeće, zgrabi Muju, uvuče u ga stan, legne na kauč, skine se, raširi noge i kaže:
- Ovo ti je za cvijeće.
A Mujo će na to:
- Daj bona, matere ti, nadji neku vaznu.

Вицотека: 

Вицотека

  • Трпе работел во Германија со Германец, Французи и Англичанец на згради повисоки од 30 ката, секој ден пешки се качувале горе, и поради...

  • Имало натпревар во борба на кучиња, и кучето на Цветко се живо исподавило и освоило прво место.
    Еден од жирито возбудено го прашува што...

  • Која е разликата помеѓу сонцето и свекрвата?
    - Нема разлика, ниту едното ниту другото не можеш да го гледаш.

  • Да украдеш споменик во Скопје никој нема да примети !