Пелтечел

Трпе чека пред шалтер.
- Вашето име?
- Т-т-т-т-т - трпе Стружанчев.
- Вие пелтечите, не ве разбрав баш најдобро?
- Не пелтечам мори, кумот пелтечел.

Повеќе од ВицотекаСе надувал зајакот, па фатил да плива во поточето. Го виделе другите шумски животни и почнале да му викаат: - Зајко бе... + повеќе

Жена влегува во аптека и бара да купи отров. Аптекарот: - За што ви треба отровот? Жената: - За да го отрујам мажот ми... + повеќе

Опасно е да си во право кога Владата греши.

Разговараат Мујо и Фата: Фата: Абре Мујо што е ова големо во дворов? Мујо:  Е Фато тоа е мојот нов трактор IMT-539.... + повеќе