Глад

Охрид е еден од најубавите градови на Балканот, овде и природата и воздухот се толку чисти што дури со години никој не умрел - им раскажува туристичкиот водич на групата холандски туристи.
Но само што го кажал тоа, пред нив се појавила погребна поворка:
- А што е ова? - прашал еден турист.
- Умре нашиот гробар - рекол водичот.
- Зошто?
- Како зошто, па човекот умре од глад зашто немаме работа!!!

Повеќе од ВицотекаГрк во Гевгелија седи во кафич, до него седнуваат три згодни женски. Гркот почиња да се удвара: - Ти од каде си? - Од... + повеќе

Наставничката ги испрашува учениците: - Што ни дава кокошката? - Јајца! - А што ни дава кравата? - Млеко! - А козата... + повеќе

Zaseda savet fabrike. Tema: loše poslovanje u prethodnom periodu. Predsedavajući: - Gospodo, poslovanje je bilo loše u... + повеќе

Си бил малиот Трпе и наставничката го прашува пред целиот клас: - Трпе, што работи твојот татко? - Мојот татко работи... + повеќе